#Saycheese 🧀 😀 Teamshoot? Zo pak je dat aan!

Met de komst van Marco en Nora werd het hoog tijd om onze content op de teampagina van Factor 12 te vernieuwen. Maar hoe pak je zo'n fotoshoot nou aan? Niet iedereen is even fotogeniek (of zeg maar foto-gênant). Wij geven je een aantal #gouden tips om zo'n shoot in goede banen te leiden.

 

Locatie scouten

Ga ruim van te voren op pad om locaties te scouten. Wil je professionele foto's maken en overkomen als een bruisende organisatie? Dan is een kantoorruimte zoals hieronder op het plaatje misschien niet helemaal geschikt...

shutterstock_277232807.jpg
 

Houd tijdens het scouten van een locatie ook rekening met de achtergrond die je wil gebruiken. Rustige achtergronden werken over het algemeen het best. Het is natuurlijk wel leuk als je subtiele details van de achtergrond ziet terugkomen, dit kun je goed creëren met scherptediepte. Op de foto van Martijn hieronder zie je de achtergrond onscherp, waardoor je rust in de foto creëert.

martijn-2.png
 

(Dag)licht

Een donkere ruimte of kunstlicht kan kil en onrustig overkomen. Je kunt daarom het best buiten shooten, maar hou wel rekening met het weer op de dag dat je de shoot wil plannen. Natuurlijk daglicht werkt over het algemeen het best. Pas wel op met direct zonlicht, want dat kan harde schaduwen geven. Een fotograaf kan dit licht ook simuleren met de juiste lampen (mocht het weer écht niet meezitten).

 

Heb je toestemming?

Elke medewerker moet natuurlijk toestemming geven. Daarnaast moet je ook met elkaar afstemmen wat er met de foto's gebeurt als er een medewerker uit dienst treedt. Het beste kun je daarvoor een duidelijke overeenkomst opstellen en deze door alle medewerkers laten tekenen. Bedenk goed voor welke doeleinden je de foto's wil gebruiken. Bij Factor 12 staat bijvoorbeeld ook in de overeenkomst dat de foto's gebruikt mogen worden op social media. Inspiratie nodig voor zo’n overeenkomst? Vraag bij Suzanne een voorbeeld op.

 
 

Visualiseer je idee met een moodboard

Heb je je idee duidelijk? Dan kun je dit het beste samenvatten met behulp van een moodboard. Hierdoor visualiseer je je eigen idee en krijg je een beeld van alle foto's samen. Daarnaast kun je hierdoor je idee makkelijk delen met alle andere betrokkenen. 

Leg met een moodboard vast welke kleding er bijvoorbeeld gedragen moet worden door de medewerkers. We snappen dat die te gekke streepjesblouse je echt #fabulous staat, maar die kan nogal chaotisch overkomen op beeld. Daarnaast registreert de camera die patronen niet goed. Wat wél werkt: de kleding afstemmen op de achtergrond die je gekozen hebt. Houd ook in je achterhoofd wat je wil uitstralen met de teamfoto's. Kies bijvoorbeeld voor rustige, neutrale tinten als je professionaliteit wil uitstralen.

Voor onze shoot heeft Bas een moodboard gemaakt met de stockmodellen die voor verschillende achtergronden staan. Zo kun je zien of dit het gewenste resultaat en de juiste sfeer geeft. Ook heeft Bas vastgelegd met het moodboard welke kleuren kleding je aan mag doen naar de shoot. Bekijk een deel van Bas' moodboard hieronder.

Achtergrond voorbeelden

Achtergrond voorbeelden

schermafbeelding_2019-12-11_om_09.27.05.png
Concept

Concept

Resultaat

Resultaat

 

Onze teampagina is weer helemaal up-to-date dankzij de nieuwe foto's die gemaakt zijn door Evert van de Worp. Nieuwsgierig geworden? Bekijk onze teampagina op de website hier.

 
Vorige
Vorige

Lees hoe Suzanne uit haar comfortzone stapte

Volgende
Volgende

Wat is het verschil tussen CMYK, RGB, PMS, HEX & RAL?